Visie

“Een kind mag op zijn of haar eigen tempo groeien. Een kind mag bij mij kind zijn.”

Dragen
Een kind mag op zijn eigen tempo wennen aan mij, de familie en de omgeving. Het dragen in een draagdoek kan hierbij helpen. In mei 2016 heb ik de draag opleiding gevolgd bij “instituut voor hechting”. Uw kind zal op een veilige en goede manier ergonomisch gedragen worden. Ik heb mogen ervaren dat kinderen onder een jaar het erg prettig vinden om in de draagdoek de omgeving te ontdekken. Zo kunnen ze alle geuren, geluiden en gezichten in zich opnemen. Dicht bij mij, raken ze sneller vertrouwd met mij en de omgeving. En op die manier probeer ik een hechte en veilige basis te leggen, voor de periode dat uw kind bij mij komt.

Slapen
Elk kind heeft zijn eigen manier van in slaap komen, hoelang of kort dit ook is, ik neem hier de tijd voor. Slapen kan in:

  • een draagdoek
  • een kinderwagen
  • een stapelledikant.

Slapen doen we op tijden dat uw kind dat het liefste doet.

Speelgoed
Kinderen spelen met hun hoofd, hart en handen. Kinderen krijgen zoveel mogelijk speelgoed aangeboden wat open-ended is. Het open-ended houdt in, dat het speelgoed is waar alle spelopties nog mogelijk zijn, de fantasie van een kind wordt zo geprikkeld. Zo kan een doek een sjaal zijn bij het ene kind, maar worden gebruikt als een deken bij het andere kind. Of een houten boog kan een brug zijn waar auto’s over- en onderdoor kunnen, maar ook een hek waar dieren achter staan.

Kleinschalig
Elke dag ontvang ik maximaal 3 gastkindjes (0-4 jaar). Daar kies ik bewust voor. Zo weet ik zeker dat elk kindje de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft.

Eten en drinken
Van al het spelen krijgen kinderen trek en dorst. Ik vind het belangrijk dat kinderen zo min mogelijk bewerkt voedsel binnen krijgen. Dit houdt in;

* uw kind krijgt zelfgemaakt brood
* zoveel mogelijk biologisch eten
* geen/zo min mogelijk eten met suiker
* de kinderen water/thee/melk drinken

Wilt u dat uw kind eten krijgt via de Stefan Kleintjes/Rapley methode, dan is dit geen probleem. Tevens ben ik bekend met het voeden op verzoek bij baby’s.

Dagindeling
Ik gebruik geen strak tijdritme omdat ik op de behoefte van de kinderen in wil spelen. Globaal ziet de dag er zo uit:
Spelen, binnen of buiten
10 uur: fruit met drinken
Spelen, binnen of buiten of slapen
12 uur: lunch met drinken
Spelen, binnen of buiten of slapen
15 uur: fruit met drinken
Spelen, binnen of buiten of slapen

Elke baby heeft zijn of haar eigen ritme, dit volg ik